Telefon: 0524-489 990

Om oss

Om oss

vardagsrum uppeKung Rane AB drivs i samma regi sedan 2009, av företaget CR Bengtler AB, som leds av Rickard Bengtler. I företagsgruppen ingår också korttidsboendet Gullmarsgården AB.

Kung Rane är en gammal byggnad med fina anor vars huvudbyggnad byggdes redan år 1896. Då rymde byggnaden en diverse affär med bostad på övervåningen. Med tidens gång har huset byggts till och rymt verksamheter som motell, hotell, värdshus, krog och restaurang.

Numera finns plats för 12 boende i ett annex med träningslägenheter där huvudbygganden har alla möjligheter till sociala aktiviteter som gym, pingis, tvsoffa, kök, TV-spel mm.

Kung Rane har också ett antal referensboenden i trakten. De personer som flyttar vidare till dem har möjlighet att fortsätta hålla kontakt med personalen.

Verksamhet

Boende för vuxna med missbruk och psykiatriska diagnoser. Vår specialitet är samsjuklighet.

Vi erbjuder en vårdkedja av boende:

  • Kollektivboende på Gullmarsgården
  • Prova på-boende i träningslägenhet – Gullmarsgården
  • Boende i enskild lägenhet – på Kung Rane
  • Utslussningslägenhet/referensboende i närliggande samhällen, där den boende hyr av oss i andra hand, hos en ordinarie hyresvärd.

Detta underlättar också för socialtjänsten, då vi löser hela boendekedjan av korttidsboende. En relation skapas och vi kan hjälpa till under lång tid och under flera boendesteg.

Medarbetarna

Personalen är en viktig del i vår behandlingsframgång. Vi har en trofast och stabil personalgrupp med stort engagemang och ett jordnära sätt.  Medarbetarna ges regelbunden handledning och fortbildning. Läs mer om vår personalstyrka här.

Investeringar

Företaget återinvesterar regelbundet i verksamheten, både gällande fastigheterna och gällande kompetens. Vi håller precis på med att bygga fler referenslägenheter på Kung Rane, på 36 kvadratmeter vardera med egen toalett. Vi strävar också ständigt att anskaffa nya utslusslägenheter ute i närliggande samhällen.

Vår verksamhet följs upp

Vi deltar i Kvalitetsindex via SSIL –  För vård och omsorg (tidigare hette de Skandinavisk sjukvårdsinformation). Kvalitetsindex är ett kundnöjdhetsindex; SSIL ger oss information om hur uppdragsgivaren och klient/anhörig ser på vår verksamhet. De intervjuar alla våra placeringar som önskar medverka. Resultatet blir en riksundersökning, där vi får en jämförelse mellan vår verksamhet och övriga intervjuade verksamheter.

Arbetsgivarorganisation

Gullmarsgården AB, Kung Rane AB och CR Bengtler AB är medlemmar i Almega, sektion Vårdföretagarna, en arbetsgivarorganisation där branschområdet vård- och behandlingsverksamhet omfattar drygt 2 000 medlemsföretag som bedriver vård och omsorg i privat regi, som vårdcentraler, närsjukvård, sjukhus och sjukhem. Här finns också företag som arbetar med behandling av missbrukare, HVB-hem och familjehem. Via Almega har vi kollektivavtal med SSR, Vision och Kommunal.

Vi gör skillnad

Vi gör skillnad och det vill vi fortsätta med! Idag jobbar 170 000 medarbetare på 12 000 privat drivna vård- och omsorgsföretag. Varje dag bidrar vi till högre kvalitet, ökad tillgänglighet och större mångfald. Vi kallar det modern välfärd. Men nu är hela vår bransch hotad. Och du berörs.

vi gör skillnad kampanjbild

Om Kung Rane

Kung Rane erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att individanpassa vården utifrån de boendes behov.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning.

Vår filosofi är att alla behöver olika!
Hos oss erbjuds boende i egen lägenhet där stödet utformas till hjälp med matinköp, social samvaro, tillgång till fysisk träning samt utflykter. Vi hjälper även till och stöttar vid alla möten som individen behöver genomföra med myndigheter och sjukvårdsinrättningar.

Mer om Kung Rane

Företag inom verksamheten

Ur dagboken

Adress & hitta hit

Kung Rane
Svarteborg 11
455 97 Dingle

Tel: 0524-489 990
E-post: info[@]kungrane.se
Org.nr: 556791-1903

Hitta hit