Telefon: 0524-489 990

Kung Rane i korthetLägenheterna

Lägenheterna är möblerade och alla har eget badrum med dusch. Den som vill har möjlighet att prägla sin boendemiljö utifrån egna önskemål och/eller med egna möbler. Alla lägenheter har bredband och möjlighet finns till egen dator om så önskas.


 


vardagsrum uppe

Vardagsrummet och gemensamma ytor

Kung Rane innehåller väl tilltagna gemensamma utrymmen. Det finns både uteplatser samt styrketräningsrum och pingisbord.

Alla boende har också möjlighet att använda Kung Ranes stora vardagsrum. Där finns ett biljardbord samt en biblioteks- och soffdel där man kan softa och se på tv eller film, eller spela spel. Personal finns på plats i ett intilliggande rum, som är ett kontor.

 

 

Aktiviteter

Vid 2 tillfällen per vecka har vi så kallade handlingsturer. Då har de boende möjlighet att åka med till Dingle/Munkedal och göra inköp eller utföra ärenden. På helgerna åker de boende ofta till shoppingcentren Torp eller Tanum tillsammans med personalen.

Vi har även utflykter regelbundet. Det kan vara en tur till Grebbestad eller Smögen, eller till besöksmålen Nordens Ark och Havets Hus som vi har årskort på. De boende har möjlighet att påverka valet av resmål. Vi har också varit iväg på internationell matmarknad och på Liseberg. Den som vill kan också få skjuts till gudstjänst.

De boende fiskar också ofta. Vi har fiskespön att använda och det händer att vi tar båten ut på sjön.

Kung Rane har nära till kommunikationer, affärer och annan service som de boende kan nyttja själva, via en busstur på cirka 10 minuter.
vardagsmat

Måltiderna

De boende lagar själva sin mat större delen av veckan. På onsdagar brukar vi ha gemensam lunch eller middag. Då åker de boende och personalen gemensamt och köper varorna, och lagar sedan maten tillsammans. Då gör de även efterrätt, som ofta blir en paj eller kaka. Denna gemensamma måltid är uppskattad bland de boende.
pizza

Pizzakvällar

Pizzakvällar är populärt. Då görs både hemlagad pizza och ibland köpepizza. Passar perfekt till en filmkväll!


Om Kung Rane

Kung Rane erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att individanpassa vården utifrån de boendes behov.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning.

Vår filosofi är att alla behöver olika!
Hos oss erbjuds boende i egen lägenhet där stödet utformas till hjälp med matinköp, social samvaro, tillgång till fysisk träning samt utflykter. Vi hjälper även till och stöttar vid alla möten som individen behöver genomföra med myndigheter och sjukvårdsinrättningar.

Mer om Kung Rane

Företag inom verksamheten

Ur dagboken

Adress & hitta hit

Kung Rane
Svarteborg 11
455 97 Dingle

Tel: 0524-489 990
E-post: info[@]kungrane.se
Org.nr: 556791-1903

Hitta hit