Telefon: 0524-489 990

För boende

Välkommen hit!

Kom som du är och återhämta dig i din egen takt.
Hos oss upplever man individualiserat stöd som, om du vill,
kan leda till en självständighet.

Enskild lägenhet

Alla lägenheter är utrustade med TV och bredband (wifi), och du kan ta med dina egna saker hit. Vill du inreda med egna möbler går det bra. Har du ett djur kan du även ta med det hit.

Gullmarsgården lunch

Du lagar egen mat

På Kung Rane handlar du tillsammans med personalen 2 gånger i veckan, men du lagar din egen mat så som du gillar den. Vi har en gemensam lunch en gång i veckan, för samhörigheten.

gym

Träning och datorhörna

Här har du alla chanser att komma igång med din fysik igen. Vi har samarbete med anläggningen Tumlaren, dit åker vi och badar, bastar, havsbadar och gymtränar. På Kung Rane finns tillgång till speldator för den som gillar att gamea. Gymrum finns i boendets huvudbyggnad. Här finns också musikrum med olika instrument.

Lugn och ro

Här får du chans till att hitta lugnet inombords och få egen tid. Du bor nära trädgården och promenadstigarna i skogen. Tycker du om att vara aktiv och klippa gräs, odla kryddor och blommor finns det gott om sådana möjligheter.

Gullmarsgården

Drogfrihet

På Kung Rane tillåts inga droger. Vi utför tox-prover samt rutinmässiga genomgångar av din lägenhet och dina tillhörigheter. Till din hjälp med din drogfrihet finns personal som är utbildad i Återfallsprevention.

tabletter

Att göra och utflykter

Vi har avtal med både gym och med simhall. Motion hjälper även dig i ditt arbete med drogfrihet. Vi gör även utflykter varje vecka, där det är vanligt med shoppingresor under helgerna. Alla våra aktiviteter skall hjälpa dig att återskapa ett så vanligt liv du kan.

Om Kung Rane

Kung Rane erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att individanpassa vården utifrån de boendes behov.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning.

Vår filosofi är att alla behöver olika!
Hos oss erbjuds boende i egen lägenhet där stödet utformas till hjälp med matinköp, social samvaro, tillgång till fysisk träning samt utflykter. Vi hjälper även till och stöttar vid alla möten som individen behöver genomföra med myndigheter och sjukvårdsinrättningar.

Mer om Kung Rane

Företag inom verksamheten

Ur dagboken

Adress & hitta hit

Kung Rane
Svarteborg 11
455 97 Dingle

Tel: 0524-489 990
E-post: info[@]kungrane.se
Org.nr: 556791-1903

Hitta hit