Telefon: 0524-489 990

Vården

Vården

Vård och välmående står i centrum på Kung Rane.


medicinlista

Mediciner

När man bor på Kung Rane har man inte själv hand om sina mediciner. Vi har ett så kallat medicinövertag, för att säkerställa och stabilisera medicineringen. Som boende får man sin medicin tilldelat sig under de tider som läkare ordinerat. All vår medicinhantering sammanställs, dokumenteras och övervakas av vår psykiatrisjuksköterska Anders.


pratbubblor

Samtalsbehandling

Vi arbetar aktivt med samtal. Vi använder oss både av oförberedda samtal i stunden samt regelbundna bokade samtal. Kontaktmannaskapet innehåller kartläggande och stödjande samtal. Vi erbjuder även återfallsprevention.


huvud

Psykiatriker

Psykiatriker finns att tillgå för vår sjuksköterska, som en förlängd del av vårt personalteam. Denna upparbetade kontakt ger kontinuitet i vårdkontakterna om och när de behövs.


Burk för piller

Hos vårdcentralen

Kung Rane har ett nära samarbete med den lokala vårdcentralen där de flesta prover tas och bedöms. Vår vårdpersonal har i uppgift att övervaka proverna och värden såsom blodtryck och insulin i förekommande fall. Detsamma gäller omläggning av sår eller andra liknande vårdkrävande insatser.
Hygien

I vården av de boende finns också arbetet med hygien där allt sker efter en individuell kartläggning av de boendes behov. Här genomförs bedömning av den egna hygienen så att den har en fullgod nivå såsom regelbundna duschningar, tvättning av kläder och sängkläder.


fönstervy

Drogfrihet & återfall

Arbete med drogfrihet är en stor del av arbetet med de boende. Vi vet att det krävs mod att leva drogfritt och på Kung Rane arbetar vi med återfallet, istället för att direkt skriva ut. Vi har ofta rumsbesiktningar för att stävja tillhåll. Vi tar både regelbundna och oregelbundna övervakade drogtester samt öppnar de boendes post vid misstanke om införsel av droger. Vi har genomsök med professionella narkotikahundar 6 gånger/år. Här samarbetar vi med Dogsecurity.


Sysselsättning

För att skapa en annan identitet än drogande är det viktigt med sysselsättningar. Vi erbjuder motion både i vårt egna gym, externt gym samt power walks. Vi har också avtal med anläggningen Tumlaren; hit åker vi med de boende för bad, bastu, havsbad och gymträning. Vi skapar sysselsättningar på Kung Rane i och runt boendet för att skapa en meningsfullhet för de boende, inklusive utflykter i närområdet. Är man arbetsför finns också möjlighet att vara inskriven hos Arbetsförmedlingen och passa på att arbetsträna eller studera medan man bor hos oss.


schematavla

Dokumentation och kontaktperson

Varje boende får en personlig kontaktman i personalen. Denna person finns till hands för samtal och stöd. Personen för också anteckningar om vårdinsatserna, sköter kontakterna med den boendes vårdinstanser och skjutsar dit. Dokumentation: Vi använder det digitala journalsystemet ISOX. För varje boende skapas en månadsrapport som sänds till beställaren. Vi upprättar också genomförandeplaner och reviderar dessa. Vi har GDPR i åtanke i vårt arbete.

Placeringsrådgivning

Välkommen att kontakta oss om en placering. Vi rådgör gärna och svarar på frågor.
Telefon: 0524-234 56
Tillgänglighet: Kl. 08-21.

Boka plats här!

Här kan du som handläggare skicka in din platsförfrågan så kontaktar vi dig samma dag.

SSIL-omdömen

Vi deltar årligen i SSIL:s kvalitetsundersökning.

Ramavtal finns.

Om Kung Rane

Kung Rane erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att individanpassa vården utifrån de boendes behov.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning.

Vår filosofi är att alla behöver olika!
Hos oss erbjuds boende i egen lägenhet där stödet utformas till hjälp med matinköp, social samvaro, tillgång till fysisk träning samt utflykter. Vi hjälper även till och stöttar vid alla möten som individen behöver genomföra med myndigheter och sjukvårdsinrättningar.

Mer om Kung Rane

Företag inom verksamheten

Ur dagboken

Adress & hitta hit

Kung Rane
Svarteborg 11
455 97 Dingle

Tel: 0524-489 990
E-post: info[@]kungrane.se
Org.nr: 556791-1903

Hitta hit