Telefon: 0524-489 990

Träningslägenheter

Träningslägenheter

Boendet har tolv lägenheter och varje lägenhet består av kombinerat vardagsrum/sovrum, köksavdelning och badrum. Till varje lägenhet hör en uteplats.

Stödet är individuellt utformat efter var och ens behov och utförs av personal som har god kompetens.

Det finns en psykiatrisjuksköterska i boendet som hjälper till med de medicinska problem som kan uppstå. Vi har alltid ett medicinövertag under vistelsen på Kung Rane. Detta för att säkerställa och stabilisera medicineringen.

Klienter som kommer till oss är oftast för friska för att vara i psykiatrins vårdavdelningar men de klarar kanske inte ett eget boende. Hos oss kommer man på en Sol- placering eller någon tvångsåtgärd, LPT, LRV, LVM eller § 27, i ålder 18 – 99 år.

Vi fokuserar på det friska hos varje människa och försöker uppmuntra och stärka, så att individen ska kunna anta vardagliga utmaningar.

Alla lägenheterna har:
Kung_rane_boende-3

Köksavdelning

Alla lägenheter har eget kök, så att de boende kan laga sin egen mat. På onsdagar lagar boende och personal lunch eller middag tillsammans, efter gemensam shoppingtur.

Kung_rane_boende-2

Badrum

Samtliga lägenheter har eget och fräscht badrum.

Uteplats

Utanför lägenheterna finns en loftgångsterrass. Här finns stolar så man sitta och blicka ut mot trädgården. Lägenheter på nedre plan har egen uteplats.

Kung_rane-2

TV och bredband

Varje lägenhet har minst en sittplats där den boende kan slappa och se på TV. Bredband finns också.

Kung_rane_boende-1

Placeringsrådgivning

Välkommen att kontakta oss om en placering. Vi rådgör gärna och svarar på frågor.
Telefon: 0524-234 56
Tillgänglighet: Kl. 08-21.

Boka plats här!

Här kan du som handläggare skicka in din platsförfrågan så kontaktar vi dig samma dag.

SSIL-omdömen

Vi deltar årligen i SSIL:s kvalitetsundersökning.

Ramavtal finns.

Om Kung Rane

Kung Rane erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att individanpassa vården utifrån de boendes behov.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning.

Vår filosofi är att alla behöver olika!
Hos oss erbjuds boende i egen lägenhet där stödet utformas till hjälp med matinköp, social samvaro, tillgång till fysisk träning samt utflykter. Vi hjälper även till och stöttar vid alla möten som individen behöver genomföra med myndigheter och sjukvårdsinrättningar.

Mer om Kung Rane

Företag inom verksamheten

Ur dagboken

Adress & hitta hit

Kung Rane
Svarteborg 11
455 97 Dingle

Tel: 0524-489 990
E-post: info[@]kungrane.se
Org.nr: 556791-1903

Hitta hit